Puur Psychologie biedt meerdere therapievormen aan om jou te helpen bij de psychische problemen die je ervaart. Wil jij weten hoe een behandeltraject bij Puur Psychologie in zijn werk gaat? Hieronder lees je over mijn werkwijze. Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met mij op.
Neem contact opVia het aanmeldformulier op de website kun je je aanmelden voor behandeling bij Puur Psychologie. Vul je persoonlijke gegevens in en beschrijf eventueel kort de psychische klachten die je ervaart. Ik verwerk je aanmelding en neem telefonisch contact met je op. Vervolgens schat ik op basis van de verstrekte informatie in of ik jou de juiste zorg kan bieden. Zo ja, dan plan ik een intakegesprek met je in. Om in aanmerking te komen voor een vergoeding van je zorgverzekeraar, heb je een verwijsbrief van je huisarts nodig.
Let op: neem je identiteitsbewijs mee naar het intakegesprek. Ik ben verplicht jouw identiteit te controleren.
Tijdens het intakegesprek is er tijd om elkaar te leren kennen en bespreken we de psychische klachten die je ervaart. Samen maken we een analyse van je klachten, waarmee we inzicht proberen te krijgen waar je klachten vandaan komen en welke factoren daarbij een rol spelen.
Aan de hand van de analyse uit het intakegesprek stellen we samen een behandelplan op. Hierin beschrijven we de doelen van de behandeling en kiezen we de therapievormen die het beste bij jouw situatie past. Het intakegesprek en het opstellen van het behandelplan nemen 1 tot 2 behandelsessies in beslag.
Aan de hand van het behandelplan ga ik samen met jou aan de slag om de gestelde doelen te bereiken. Afhankelijk van jouw specifieke klachten en behoeften kunnen we gebruikmaken van diverse therapievormen, zoals cognitieve gedragstherapie en EMDR. Om goede stappen te kunnen maken is het belangrijk dat jij je tijdens de sessies veilig en vertrouwd voelt. Ik probeer daarom altijd transparant te zijn en evalueer met jou regelmatig. De therapie neemt ongeveer 3 tot 12 sessies in beslag.
Tijdens de sessies nemen we regelmatig de tijd om de voortgang van de behandeling te bespreken. We sluiten de behandeling af wanneer de behandeldoelen zijn behaald of wanneer het maximaal aantal sessies is bereikt. Ervaar je nog klachten op het moment van afsluiten, dan zoek ik samen met jou naar een passend vervolgtraject. Dit kan bijvoorbeeld een behandeling bij een gespecialiseerde GGZ-instelling zijn.